Wie zijn DePartij?


Wij zijn DePartij

Andere Politiek, Betere resultaten.

John Nijhuis-Pollack (Nunspeet)

Ik ben geboren in Amsterdam in 1953. Ik heb daar tot mijn 21ste gewoond en heb daarna op vele andere plaatsen in Nederland gewoond. Met een muzikale opleiding ben ik het beroepsleven ingestapt en heb gewerkt bij o.a. de Belastingdienst, Verzekering- maatschappijen, Shell, Koninklijke Bibliotheek, Banken en ICT bedrijven.

In de 90er jaren ben ik als ondernemer gestart met het assembleren en verkopen van personal computers en software.

Eerst naast mijn dienstverband maar al snel op eigen benen. Nadat ik voorzag dat dit marktsegment aan het einde van een goed verdienmodel kwam, ben ik mij gaan richten op grotere ICT projecten en dan met name het aanleggen van netwerken gekoppeld aan het toen nog in de kinderschoenen staande internet.

Ik raakte daardoor gefascineerd door de problematiek bij organisaties. Non-communicatie en ruisgeneratie. Met denken in mogelijkheden en het motiveren van mensen merkte ik snel dat je grote slagen kon maken daar waar het regelmatig fout ging. Het inzetten en uitbouwen van deze kennis en kunde heeft mij gebracht naar mijn huidig vakgebied: Crisismanager en Mental Coach. Het eenvoudiger en hanteerbaar maken van processen en procedures geeft invulling aan mijn structurele drive tot verbetering. Mensen zijn een fascinerende bron van inspiratie voor mij geworden. In mijn vrije tijd kan ik nog heerlijk met het maken van muziek wegdromen. Die muzikale opleiding heeft mij uiteindelijk heel veel in het leven gegeven.

Ik heb Nunspeet leren kennen omdat mijn ouders mij ieder weekeinde meenamen naar Saxenheim, het huidige SaMoZa. Ik ben hier tot mijn 20e levensjaar ’s zomers te gast geweest en heb hier mijn hart verloren. Mijn huidige vrouw woonde al in Nunspeet en zo is hier mijn reis door Nederland na veel omzwervingen in 2006 in het Nunspeetse gestopt. Nu wil ik graag wat teruggeven aan de inwoners van deze omgeving. Aan de omgeving waar ik mijn hart heb verloren.

Fred Tijhof (Nunspeet)

Ik ben een ondernemer met een groothandel in ijzerwaren en bevestigingsmiddelen voor hout en tuin. Geboren in de vroegere gemeente Doornspijk. Opgegroeid in Nunspeet op de camping waar mijn vader bedrijfsleider was. Na mijn opleidingen ben ik werkzaam geweest in de horeca. Tot 2002 ben ik beheerder geweest van het vroegere Dorpshuis van Nunspeet en daarna horeca bedrijfsvoerder op de camping van mijn moeder en mede eigenaar van een watersportbedrijf. In 2011 ben ik mijn huidige bedrijf gestart

Ik ben altijd reactief met politiek bezig geweest. In 2017 ben ik mij actief met politiek gaan bemoeien en ben gaan zoeken naar een partij waar ik mij bij kon aansluiten. Geen van de partijen kon bieden wat ik wilde bereiken. Tot ik in september 2017 gedreven mensen tegenkwam die dezelfde ideeën en gedachten hadden als ik. Samen hebben wij toen besloten een nieuwe partij op te richten.

DePartij, het was nog een heel gedoe om in een paar maanden voor de verkiezingen een partij op te richten met al die regels en voorschriften waar aan voldaan moest worden. Maar het is ons gelukt.

Wij gaan er voor en hopen dat u ons steunt om datgene wat wij als burgers samen willen te laten gebeuren. Want praten over politiek en niet gaan stemmen is als schaatsen op de Zandenplas op een mooie zomer dag.

Marja Talsma-Hagen (Hulshorst)

In 1949 ben ik geboren in Nunspeet, vlakbij molen de Duif. In 1969 heb ik me door de liefde mee laten slepen naar het westen van ons land. Met mijn toenmalige echtgenoot ben ik in Monster een dierenspeciaalzaak begonnen. Daarna hebben wij een manege bedrijf overgenomen en hebben wij dat verder uitgebreid met een handelsstal, en een paardenfokkerij.

In 1990 nam mijn leven een hele andere wending en ben verhuist naar Schoorl om een winkel te starten in kunstnijverheidsartikelen. Tevens importeerde ik unieke cadeau artikelen uit de Verenigde Staten van Amerika.

Eind jaren 90 ben ik met mijn tweede echtgenoot verhuist naar Friesland en vanuit Friesland deze import voortgezet.  Sinds 2011 woon ik weer in Nunspeet.

Mijn passie is gezondheid. Met studie heb ik mijn kennis aangevuld en mag mij nu gediplomeerd orthomoleculair therapeut noemen. Met mijn optimistisch en sociaal bewogen instelling en mijn kennis, wil ik in de lokale politiek graag een meerwaarde zijn voor de Nunspeetse samenleving.

 William Kersten (Nunspeet)

Mijn naam is William Kersten, ik ben 51 jaar, getrouwd en 2 kinderen. Ik woon in de gemeente Nunspeet sinds 2012. Ik ben zelfstandig ondernemer, verhuur attracties maar ik verricht ook werkzaamheden voor bedrijven op het mediapark in Hilversum.

Naar aanleiding van de activiteiten van de attracties en organiseren van evenementen ben ik tot de conclusie gekomen dat het hier in Nunspeet dingen ontbreken en geregeld moeten gaan worden.

Dat is de reden dat ik heb gekozen heb voor de lokale politiek om kleine wijzigingen te kunnen bewerkstelen. Ik denk dat wij als “DePartij” samen met onze kiezers samen veranderingen kunnen doorvoeren.

Aart Vlijm (Elspeet)

Ik ben garagehouder in Elspeet.

Mijn passie ligt bij techniek, ik ben graag bezig met oude legervoertuigen , auto’s
en motorfietsen en alles wat daar mee te maken heeft, dat vind ik prachtig.

Ik wil graag meer voor onze inwoners en ons verenigingsleven gaan doen.

Ik ben zelf lid van onze schietvereniging en shantykoor ‘de Meulezangers’
en ik zou het heel jammer vinden als ons verenigingsleven, dat tegenwoordig al steeds vaker naar buurtgemeenten moet uitwijken, verloren zou gaan.

Voor onze jongeren gebeurt er nu te weinig. Daar moet verandering in gaan komen. Het moet niet zo zijn dat onze jeugd voor een leuke avond maar naar andere dorpen/steden toe moeten gaan. Want indirect brengt dat ook risico’s met zich mee.

Ook zie ik steeds meer middenstand het dorp verlaten en daar maak ik mij zorgen over, verdere speerpunten zijn: ouderenzorg, woningbouw, verspilling van overheidsgeld en natuurbeheer.DePartij is een statutaire politieke vereniging. Meer hierover kunt u lezen en downloaden onder het tabje ANBI.

DePartij opbouw en organisatie

Toelichting op het model:

De leden zijn het hoogste orgaan in de hiërarchie. Zij geven het bestuur aan wat hun wensen en eisen zijn. De Leden controleren ook het functioneren van het bestuur en nemen indien noodzakelijk corrigerende actie richting het bestuur.

Het bestuur zet de wensen en eisen van de leden om in politieke agendapunten stuurt daarmede de fractie en haar leden in de raad aan.

De ombudsman is een extra rol naast het politieke circuit dat de partij haar leden aanbiedt. Daar waar leden de weg in overheidsland kwijt zijn of dreigen kwijt te raken kunnen zij een beroep op deze faciliteit doen.

Evenals de ombudsman is het professionele voedingsadvies een rol naast het politieke circuit en beschikbaar voor de leden van de partij. Zij die bewust met voeding ten gunste van hun gezondheid willen omgaan kunnen met de voedings-deskundige een afspraak maken.

© DePartij 2017-2020